Ring til os på 59 26 80 96

Om pillefyr

Pillefyr til træpiller

Der findes adskillige energiløsninger i dagens Danmark. Nogle er dyre, nogle er billige og nogle er mere brugervenlige end andre. Benyttelse af pillefyr til fyring med træpiller er en af de billigste løsninger for mange, og denne energiløsning er derfor også blevet mange danskeres foretrukne. Besparelserne ved fyring med træpiller er også væsentlige. Ved overgangen fra andre meget brugte energiløsninger som olie og el kan man spare optil henholdsvis 60% og 70%. Dette betyder, at en investering i et pillefyr kan tilbagebetales på blot 2 til 5 år alt efter tidligere brugte energiløsning, det investerede pillefyr og anvendte træpiller.

Teknologien indenfor pillefyr har gennemgået en kraftig udvikling de seneste år. Dette betyder, at virkningsgraden, som er den procentmæssige reelle udnyttelse af træpiller, er steget kraftigt. Dette gør træpiller og pillefyr som energiløsning endnu mere interessant, også for ejere af ældre pillefyr, da også de vil kunne opnå store besparelser ved en investering i et nyt fyr.

Pillefyr og træpiller er ikke kun økonomisk fordelagtigt. Fyring med træpiller er også langt mindre miljøbelastende end andre energiløsninger. Dette kommer af, at træpiller er et biobrændsel. Biobrændsel udleder samme mængde CO2 ved forbrænding som ved naturlig forrådnelse. Dette betyder, at træpiller produceret under rigtige forhold bliver tilnærmelsesvis bæredygtige. Træpillerne er tilmed ofte produceret af produktions rester fra møbel- og savværksindustrien, hvilke træpiller er endnu mere miljørigtige.

Betydningen af pillefyrets kvalitet

Som det fremgår af ovenstående afsnit, så er der væsentlige fordele ved brug af træpiller og pillefyr som energiløsning. Men store besparelser og miljørigtig opvarmning er ikke altid givet, når det kommer til pillefyr. I dag kan nogle pillefyr opnå virkningsgrader på over 90%. Dette kommer af en mere fuldstændig forbrænding og generel udnyttelse af de benyttede træpiller. Virkningsgrad og dermed også alle fordelene afhænger dog stærkt af kvaliteten på pillefyret og samspillet mellem brænderen og kedlen. Hvis man ønsker at opnå store besparelser, og samtidig ønsker at lempe presset på klimaet, så er det vigtigt, at de benyttede pillefyr og træpiller er produceret i en god kvalitet, og fungere godt sammen.

Men et pillefyrs kvalitet påvirker ikke kun besparelsen og miljøbelastningen. Brugervenlighed har for mange mennesker også en væsentlig betydning. Betjeningen, funktionerne og vedligeholdelsen har meget at sige når det kommer til den samlede oplevelse med træpiller og pillefyr, og ofte har bedre pillefyr af høj kvalitet lettere og mere forståelige betjeningssystemer, flere brugbare funktioner og et bedre designet rensningssystem, der kan spare mange timers vedligeholdelse.

For at konkludere så fremgår det af forestående afsnit, at der er flere faktorer, der gør, at et godt pillefyr af høj kvalitet er billigere på lang sigt, spare mere tid og generelt er mere behjælpeligt.

 

Guide til køb af pillefyr       

Når man skal ud og investere i et nyt pillefyr skal man lave mange overvejelser. For at hjælpe jer lidt på vej har vi her lavet en lille guide og huskeliste til hvad man skal overveje.

Det første man skal overveje er ens varmebehov, altså hvor mange kWh dit hus skal bruge på at blive opvarmet. Når man skal ud og købe pillefyr skal man huske på at størst ikke altid er bedst, hvis man vælger et alt for stort pillefyr står det og små brænder hele tiden, hvilket giver dig et større forbrug af træpiller ligesom at det soder hele tiden, hvilket giver mere vedligeholdelse.
Hvis man har et hus mellem 175 og 250 m2 skal man som regel vælge er pillyfyr på ca. 12 kWh for at kunne opvarme huset. I forbindelse med køb af pillefyr skal man samtidig tænke på størrelsen af magasinet. Magasinets størrelse har indflydelse på hvor ofte man skal fylde piller på. Som regel indeholder et kilo træpiller ca. 5 Kwh energi. Ved at se på virkningsgraden for det valgte pillefyr kan man beregne hvor stort magasin man skal have for fx kun at skulle fylde magasinet op en gang om ugen.

Man skal altså kigge på virkningsgraden. Virkningsgraden har effekt på hvor meget energi man kan trække ud af hvert kilo træpiller. Det er derfor oftest en god til at vælge et pillefyr med en højere virkningsgrad. Alle pillefyrene som Faurkilde.dk forhandler har en virkningsgrad på minimum 90%